Press / Mondo: Voša se provukla, "pali" Smederevo i Rad

Voša se provukla, "pali" Smederevo i Rad27.10.2010. 15:56

Mondo(0)
Č

ak tri od pet popodnevnih duela osmine finala Kupa Srbije odlučena su posle penala. Od superligaša, Vojvodina se "izvukla", ali Rad i Smederevo nisu.

Vojvodina je pogotkom Branislava Trajkovića vodila u Jakovu od 44. minuta. Činilo se da će favorit, doduše u šarenom sastavu, rutinski privesti meč kraju, ali je Srem napravio preokret golovima u 80. i 89. minutu.

Da se iznenađenje ne dogodi pobrinuo se prvo Georgi Merebašvili, koji je u istom minutu izjednačio, a onda su Novosađani bili uspešniji sa bele tačke - 5:4.

Teleoptik je napravio iznenađenje u Smederevu, a Rad je "pao" u Nišu protiv Sinđelića, posle penal-serija.

"Optičari" su od 34. minuta igrali sa igračem više, jer je sudija Santrač isključio "oklopnika", Miloša Radosavljevića, koji je udario gostujućeg igrača.

Spartak Zlatibor voda je bio bolji od domaće Kolubare, ali se ipak u Lazarevcu igrala neizvesna završnica. Ubiparip je u 69. minutu doveo Subotičane u vođstvo, ali je Medić izjednačio u 79.

Plasman Spartaku u četvrtfinalu doneo je Noskovič u 86. minutu.

Sloboda Sevojno Point je u prvenstvu domaćin u Lučanima, a u Kupu u Sevojnu. Na stadionu Kraj valjaonice pobedila je u superligaškom duelu Metalac - 2:1.

Sloboda je povela preko Arsenijevića u 33. minutu. On je sa desetak metara loptu odbijenu od golmana Metalca poslao u mrežu. Na 2:0 povisio je Ademović tek što su se igrači vratili iz svlačionica, a poraz gostiju iz Gornjeg Milanovca ublažio je defanzivac Otašević, pošto je precizno izveo najstrožu kaznu u 56. minutu.

Jagodina je sa novim-starim trenerom Vladom Đurđevićem pobedila u Sremskoj Mitrovici. Đilas je doneo "načeo" domaćina u prvom poluvremenu, a u nastavku su "ćurani" duplirali prednost, a mogli su i do 3:0, ali su promašili penal.

Prvoligaš iz Sremske Mitrovice je stvorio pet-šest šansi u drugom poluvremenu, ali nije uspeo da postigne ni počasni gol.

PAROVI i REZULTATI OSMINE FINALA KUPA:

Kolubara - Spartak Zlatibor voda 1:2 (0:0)
Srem (Jakovo) - Vojvodina 2:2 (0:1), penalima 4:5
Srem (SM) - Jagodina 0:2 (0:1)
Smederevo - Teleoptik 0:0, penalima 3:4
Sloboda Sevojno Point - Metalac 2:1 (1:0)
Sinđelić (Niš) - Rad 0:0, penalima 4:2

Partizan - Proleter (16.00)

Crvena zvezda - Borac (18.00)

Četvrtfinalni mečevi igraće se u novembru.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...